Overal werken is de nieuwe norm. Volgens Gartner staat ruim 80% van de leidinggevenden in het post-corona tijdperk toe om ook vanuit huis te werken. Dat vraagt om structurele aanpassing van de beveiliging. Maar hoe regelt u die veiligheid? Hybride werken vraagt om een zero-trust beveiligingsraamwerk, dat wordt opgebouwd in de volgende fasen:
Vastleggen en bijhouden van de infrastructuur – U zult op elk moment moeten weten welke apparatuur beheerd moet worden en waarvoor deze gebruikt wordt. Denk daarbij ook aan smartphones, laptops en oudere thuis-PC’s.
Management van devices – Wanneer er meer apparatuur op afstand gebruikt wordt, is de context belangrijker. Denk aan het type apparaat, de locatie en de interactie met de infrastructuur. Wanneer u dit weet, is het beheer te optimaliseren, bijvoorbeeld door de nieuwste patches te implementeren.
Beveiligen van endpoints en bedrijfsmiddelen – Wachtwoorden beschermen bedrijfsgegevens steeds minder effectief. Daarom wordt volop geïnvesteerd in nieuwe verificatietechnologieën, multi-factorauthenticatie en zelfs wachtwoordloze authenticatie voor mobiele gebruikers.
Gebruikersgerichte service – Backend-applicaties en processen moeten zich aanpassen aan behoeften van de gebruikers en veranderende bedrijfsomstandigheden. Gebeurt dat niet, dan daalt de productiviteit en motivatie van gebruikers.
Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief
Lees verder
Hoe reduceert u de risico’s van hybride werken? – Veelgelezen artikel
Wat is werkplekbeheer en waar bestaat dat uit? – Veelgelezen artikel
Wat is werkplekbeheer en waar bestaat dat uit? – Veelgelezen artikel
Meer interessante kennis en informatie
Cloud computing: dit bepaalt uw keuze | Welke vorm van cloud computing kiest u? Private cloud of public cloud? Of en combinatie van beide: hybride cloud. In dit whitepaper leest u wat uw keuze kan bepalen. Vier handvatten | Hoe laat u het automatiseren van uw bedrijfssoftware makkelijk verlopen? Dit whitepaper geeft u vier handvatten. |